fbpx

Klinika Ortholux

Klinika ortholux logo

FAQ

Kujdesi dhe mirëmbajtja e përditshme e Invisalign®.

Pastroni alignerat tuaj përpara çdo vendosje. Përdorni një furçë dhëmbësh të butë me ujë dhe një sasi të vogël pastë dhëmbësh. Mund ta keni më të lehtë të pastroni pjesën e jashtme të alignerave tuaj duke i larë ato ndërsa janë ende mbi dhëmbët tuaj, më pas hiqni alignerat tuaj për të pastruar sipërfaqet e brendshme.

MOS përdorni pastrues protezash për të pastruar alignerat.

MOS i lagni në gargarë. Këto produkte mund të dëmtojnë sipërfaqen e shtrirësit, duke bërë që ajo të bëhet jo transparente dhe te humbasi qartesine.

Higjiena e duhur orale

1. Hiqni alignerat tuaj për të ngrënë dhe pirë. (Nuk keni nevojë të hiqni alignerat tuaj për të pirë ujë).

2. Lani dhe pastroni dhëmbët me fill pas çdo vakti përpara se të vendosni alignerat tuaj. Nëse nuk mundeni të pastroni me një furçë dhëmbësh, thjesht mund të shpëlani gojën, dhe më pas pastroni alignerat tuaj duke i mbajtur nën ujë të ngrohtë të rrjedhshëm. Nuk është mënyra më e mirë për pastrim, por funksionon nëse është absolutisht e nevojshme. Sigurohuni që të pastroni tërësisht alignerat tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur.

3. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me teknikat e higjienës, ju lutemi konsultohuni me Ortodontin tuaj.

4. Kontrollet dhe pastrimi i rregullt dentar rekomandohen për shëndetin e vazhdueshëm të dhëmbëve dhe mishrave.

Subscribe to our
Newsletter
Subscribe to our
Newsletter
Subscribe to our
Newsletter
Subscribe to our
Newsletter