fbpx

Klinika Ortholux

Klinika ortholux logo

FAQ

Pyetje të kryera shpesh

Shumica e njerëzve përjetojnë një presion të lehte tek dhëmbët për disa ditë pas fillimit të çdo faze të re. Kjo eshte normale. Është një shenjë se alignera Invisalign® janë duke punuar, duke lëvizur dhëmbët tuaj. Këtë presion duhet të largohet gradualisht disa ditë pas vendosjes së alignerave të ri në seri. Nëse jo, telefononi menjëherë Ortodontin tuaj.

Si të gjitha trajtimet ortodontike, alignera mund të ndikojnë përkohësisht në të folurit tuaj për një ose dy ditë. Sa gjuha juaj mësohet, çdo pengesë e vogël në të folur nga alignera tuaj duhet të zhduket.

Mospërputhjet e vogla midis aligneri i ri dhe pozicionit aktual të dhëmbit janë normale, pasi dhëmbëve u nevojitet kohë për t'u përshtatur me pozicionin e ri të alignerit. Në rast se problemet me përshtatjen me aligneri i ri vazhdon, informoni Ortodontin tuaj.

In general, no. Unlike traditional orthodontics, you can usually eat and drink whatever you desire because you remove your aligners while eating. Thus, there is no need to restrict your consumption of any of your favorite foods and snacks, unless otherwise instructed by your dental practitioner.

Mospërputhjet e vogla midis aligneri i ri dhe pozicionit aktual të dhëmbit janë normale, pasi dhëmbëve u nevojitet kohë për t'u përshtatur me pozicionin e ri të alignerit. Në rast se problemet me përshtatjen me aligneri i ri vazhdon, informoni Ortodontin tuaj.

Përveç ujit të ftohtë, ju rekomandojmë që të mos pini kur mbani alignerat. Kjo është për të shmangur formimin i karies dhe e njollave, ose shtrembërimin i alignerave nga pijet të nxehta.

JO. Çamçakëzi do të ngjitet në alignerat. Ne ju rekomandojmë të hiqni alignerat tuaj për të gjitha ushqimet dhe vaktet.

Nuk inkurajojme përdorimin e duhanit me alignerat për shkak të mundësisë së ndryshimit të ngjyrës.

Në varësi të trajtimit tuaj specifik, disa nga lëvizjet mund të “kërkojnë” këto “forma” për të ndihmuar aligneri të kapë dhëmbët. Këto janë vendosur aty ku aligneri kap attachmenti që Ortodonti ka planifikuar në dhëmbët tuaj. Attachments janë copa të vogla kompoziti që ne I ngjisim ne dhëmbët tuaj, të cilat më pas mbërthehen në alignerin tuaj. Ortodonti juaj do të përdorë këto veçori për të arritur lëvizjen e dëshiruar.

Në rast se një aligner humbet ose prishet, duhet të informoni menjëherë Ortodontin tuaj. Ortodonti juaj ndoshta do t'ju thotë që të vendosni aligneri tuaj të fundit ose aligneri i radhës menjëherë. Ortodonti ndoshta do porosisë një set te ri alignerash për të zëvendësuar ato që keni humbur.

Subscribe to our
Newsletter
Subscribe to our
Newsletter
Subscribe to our
Newsletter
Subscribe to our
Newsletter