Rruga Themistokli Gërmenji, Tirana

+355 69 40 42 956

A Perfect Smile, A Better Life!
Kontaktoni

+355 69 40 42 956

Pyetje Te Shpeshta

Pyetje Të Shpeshta

A kerkohet qe dentisti i familjes sime te caktoje takim me ortodontistin?
Jo, nuk ka nevojë. Shumë nga pacientët tanë janë referuar nga dentisti i tyre familjar, por shumë pacientë të tjerë marrin iniciativën për të caktuar një takim vetë.
Ne cfare moshe duhet te caktoj nje takim per nje kontroll ortodontik?
Shoqata Amerikane e ortodontistëve rekomandon një shqyrtim ortodontik në moshën 7 vjeçare. Gjatë kësaj moshe, disa dhëmbë të përhershëm në shumicën e fëmijëve shpërthejnë, duke na lejuar që të vlerësojmë në mënyrë efektive gjendjen e tyre ortodontike. Në pjesën më të madhe të rasteve, trajtimi i hershëm mund të ndihmojë në shmangien e trajtimit më të vështirë ose më të gjerë më vonë.
A do te forcohen dhembet e mi gjate rritjes?
Jo, nuk do të rriten. Hapësira në dispozicion për dhëmbët e përparme nuk rritet kur ju rriteni. Në shumicën e njerëzve, pasi dalin dhëmballët permanente, hapësira në dispozicion për dhëmbët e përparme zvogëlohet me moshën.
Si të caktoj një takim për një kontroll paraprak?
Nëse ju ose fëmija juaj potencialisht përfitoni nga trajtimi ortodontik, thjesht telefononi zyrën tonë, na dërgoni një e-mail ose plotësoni formularin e kërkesës për takim online. Ne do të jemi të lumtur të caktojmë një takim për ju. Kur telefononi për të planifikuar emërimin tuaj, stafi ynë i zyrës do të kërkojë disa informata bazë nga ju.
Në çfarë konsiston kontrolli i ekzaminimit?
Pas mbërritjes, secili pacient dhe prind do të shihen nga stafi dhe mjeku i cili do t’ju akomodojë në zyrën tonë dhe do të përgatitet për kontrollin fillestar. Ne do të bëjmë fotografitë e nevojshme (dhe një x-rrezet nëse është e nevojshme) për të na lejuar të bëjmë një diagnozë të duhur. Mjeku pastaj do të kryejë një ekzaminim të plotë.
Çfarë do të mësoj nga ekzaminimi fillestar?
Ekzistojnë pesë pyetje esenciale që ne do të mbulojmë gjatë shqyrtimit fillestar: A ka ndonjë problem ortodontik, dhe nëse po, çfarë është? A ka nevojë të hiqet ndonjë dhëmb? Sa do të jetë kohë zgjatja deri në përfundimin e trajtimit? Sa do të kushtojë trajtimi?
A do të kem nevojë heq dhëmbët për vendosjen e telave?
Nganjëherë kërkohet heqja e dhëmbëve për të arritur rezultatin më të mirë ortodontik. Dhëmbët e drejtë dhe një profil i balancuar i fytyrës janë qëllimi i ortodontisë. Megjithatë, për shkak se teknologjia e re ka siguruar procedura të avancuara ortodontike, heqja e dhëmbëve nuk është gjithmonë e nevojshme për trajtimin ortodontik. A ka ndonjë problem ortodontik, dhe nëse po, çfarë është? A ka nevojë të hiqet ndonjë dhëmb? Sa do të jetë kohë zgjatja deri në përfundimin e trajtimit? Sa do të kushtojë trajtimi?
Sa kohë do të zgjasë trajtimi?
Koha e trajtimit padyshim varet nga problemi specifik ortodontik i secilit pacient. Në përgjithësi, koha e trajtimit zgjat nga 8 muaj në 30 muaj. Korniza kohore “mesatare” e një personi është në format të teksteve të përafërta rreth 18-24 muaj.A ka ndonjë problem ortodontik, dhe nëse po, çfarë është? A ka nevojë të hiqet ndonjë dhëmb? Sa do të jetë kohë zgjatja deri në përfundimin e trajtimit? Sa do të kushtojë trajtimi?
Sa do të kushtojnë telat? A ka ndonjë mundësi financimi? Si funksionojnë sigurimet e mia?
Është e pamundur të japësh një kosto të saktë për trajtim derisa të kemi kryer ekzaminimet. Ne do të mbulojmë koston e saktë dhe mundësitë financiare gjatë ekzaminimit fillestar. Ne kemi disa mundësi financimi për t’ju përshtatur nevojave tuaja dhe ne do t’i shqyrtojmë këto me ju. Ne gjithashtu do të shqyrtojmë politikën tuaj të sigurimit dhe do të ndihmojmë për të maksimizuar përfitimin tuaj dhe për të arritur kërkesat tuaja.A ka nevojë të hiqet ndonjë dhëmb? Sa do të jetë kohë zgjatja deri në përfundimin e trajtimit? Sa do të kushtojë trajtimi?
Sa shpesh do të kem takime?
Takimet planifikohen sipas nevojave të secilit pacient. Shumica e pacientëve për telat do të kenë takim çdo 5 deri në 10 javë. Nëse ka situata specifike që kërkojnë monitorim më të shpeshtë, ne do të caktojmë takimet në përputhje me rrethanat.Sa do të jetë kohë zgjatja deri në përfundimin e trajtimit? Sa do të kushtojë trajtimi?
A mund t’i caktoj të gjitha takimet e mia pas shkollës?
Për fat të keq, nuk mund të planifikojmë të gjitha takimet për studentët gjatë orëve pas shkollës. Megjithatë, për shkak se shumica e takimeve janë planifikuar 5 deri në 10 javë larg, shumica e pacientëve do të humbasin frekuentimin e shkollës minimalisht për shkak të trajtimeve të tyre ortodontike. Megjithatë, ne do të bëjmë një përpjekje të sinqertë për të përmbushur nevojat tuaja të planifikimit.Sa do të kushtojë trajtimi?
A mund ta sjell fëmijën tim të caktojnë një takim?
Po. Ne e kuptojmë agjendën tuaj të zënë, dhe ne jemi të lumtur t’ju ndihmojmë të përfitoni sa më shumë nga koha juaj. Në disa raste, mund të kërkojmë të flasim me një prind kur të kthehen, kështu që ne kërkojmë që prindërit të kontrollojnë me organizatorin e tyre të pacientit para se ta sjellin fëmijën e tyre për të caktuar një takim.
A të shkaktojnë telat dhimbje?
Në përgjithësi, telat e dhëmbëve nuk të “dhëmbin”. Pas vizitave të caktuara, dhëmbët mund të dhëmbin për disa ditë. Në këto situata, ilaçet e dhimbjes si Advil ose Tylenol do të lehtësojnë dhimbjet. Megjithatë, pas shumë vizitave, pacientët nuk ndjejnë fare dhimbje. Shpesh i kujtojmë pacientët tanë, “Nuk duhet të dhëmbi për të pasur sukses!”
A mund të kthehem në shkollë ditën kur vendos telat e dhëmbëve?
Po. Nuk ka arsye të humbasësh shkollën për shkak të një takimi ortodontik.
A përdorni tela dhëmbësh të ricikluara?
Absolutisht jo! Është besimi ynë që çdo pacient duhet të pajiset me telat e tij të dhëmbëve për të arritur rezultatin më të mirë ortodontik të mundshëm.
A injektoni dozë?
Jo. Shotat nuk janë të nevojshme në trajtimin ortodontik.
A duhet të këshillohem me dentistin tim të familjes, ndërkohë që përdor telat e dhëmbëve?
Po! Kontrollet e rregullta me dentistin e familjes suaj janë të rëndësishme gjatë mbajtjes së telave të dhëmbëve. Dentisti i familjes tuaj do të përcaktojë intervalet midis takimeve të pastrimit gjatë kohës që jeni duke mbajtur telat e dhëmbëve.
A mund, akoma, të praktikoj sporte?
Po. Por Ne rekomandojmë një ruajtëse për gojën, gjatë të gjitha sporteve.
A ka ushqime që nuk duhet t’i konsumoj përsa kohë mbaj telat e dhëmbëve?
Po. Pasi të fillojë trajtimi, ne do të shpjegojmë udhëzimet e plota dhe do të ofrojmë një listë gjithëpërfshirëse të ushqimeve që duhen shmangur. Disa nga ato ushqime përfshijnë: akull, karamele të forta, perime të papërpunuara dhe të gjitha ushqimet ngjitëse (p.sh. karamel dhe zi). Ju mund të shmangni takimet urgjente për të riparuar telat e dhëmbëve të thyera ose të dëmtuara duke i ndjekur me kujdes udhëzimet tona.
Sa shpesh duhet t’i laj dhëmbët përsa kohë mbaj telat e dhëmbëve?
Pacientët duhet të lajnë dhëmbët e tyre të paktën katër herë çdo ditë – pas çdo vakt dhe para se të shkojnë në shtrat. Ne do t’i tregojmë çdo pacienti se si t’i pastrojnë dhëmbët me telat e dhëmbëve dhe mund t’u sigurojmë një recetë për një fluorid të veçantë, nëse është e nevojshme.
Çfarë është një takim emergjent? Si trajtohet një i tillë?
Nëse telat e tua të dhëmbëve po shkaktojnë dhimbje ekstreme ose nëse diçka prishet, duhet të telefononi zyrën tonë. Në shumicën e rasteve, ne mund t’i trajtojmë këto çështje nëpërmjet telefonit. Nëse keni nevojë për një takim urgjent, ne do të caktojmë takim për ju.
A mund të ndodhë korrigjimi ortodontik ndërsa fëmija ka dhëmbë nga lindja?
Po. Disa probleme ortodontike janë mjaft të rëndësishme aq sa kanë nevojë për ndërhyrje të hershme. Megjithatë, nëse një pacient nuk është ende gati për trajtim, ne do të ndjekim rritjen dhe zhvillimin e atij pacienti derisa koha të jetë e përshtatshme për fillimin e trajtimit.
Çfarë është faza e parë, trajtimi i (hershëm)?
Trajtimi i Fazës Një, nëse është e nevojshme, zakonisht fillohet tek fëmijët ndërmjet moshës 7 dhe 10. Trajtimi i Fazës Një zakonisht zgjat rreth 16-21 muaj. Objektivi kryesor për trajtimin e Fazës Një është trajtimi i problemeve të rëndësishme për t’i parandaluar ato që të bëhen më të rënda dhe për të përmirësuar vetëbesimin dhe imazhin e vetes.
A do të ketë nevojë fëmija im, nëse ai/ajo kryen trajtimin e Fazës së Parë?
Është më mirë të supozohet se fëmija juaj do të ketë nevojë për tela dhëmbësh të plotë edhe pas trajtimit të Fazës Një. Periudha pas trajtimit të Fazës Një quhet “periudha e pushimit”, gjatë së cilës rritja dhe shpërthimi i dhëmbëve monitorohen nga afër. Gjatë kësaj periudhe, prindërit dhe pacientët do të mbahen të informuar për rekomandimet e trajtimit të ardhshëm.
A do që fëmija im të ketë nevojë për një zgjerues?
Në përfundimin e ekzaminiimt fillestar, ne do të përcaktojmë nëse një pacient do të ketë nevojë për një zgjerues, apo jo.
A është vonë për të pasur tela dhëmbësh, nëse unë jam adult?
Një përqindje befasuese e pacientëve tanë janë të rritur. Në fakt, 25 përqind e të gjithë pacientëve ortodontikë janë të rritur. Shëndeti, lumturia dhe vetëvlerësimi janë shumë të rëndësishme për të rriturit. Asnjë pacient nuk është “shumë i vjetër” për të vendosur telat e dhëmbëve!
A mund të vendos telat e dhëmbëve, edhe pse kam kurorë ose dhëmbë mangët?
Po. Një dhëmb me një kurorë do të lëvizë si një dhëmb me një mbushje të thjeshtë. Kur mungojnë dhëmbët, trajtimi ortodontik do të ndihmojë në shtrirjen e dhëmbëve të mbetur.